Véget ért a misszió…


Az eredmények tükrében méltán lehetünk büszkék áprilisban indított tájékoztató kampányunkra. A KAP Karaván a nyár utolsó napján “tért vissza” Szolnokra, hogy résztvevői megosszák tapasztalataikat a témában érintett szakemberekkel. Az eltelt négy hónap rávilágított arra, hogy igenis bizalommal tekintenek az európai döntéshozókra a vidéki emberek. Az előadások nem egyszer külföldi példákon, jógyakorlatokon keresztül szemléltették a kitörés lehetőségeit.


Az előadások fókuszában természetesen a helyi termékek feldolgozása és értékesítése állt. Senkinek sem lehet érdektelen, hogy csupán nyersanyagot állít elő, vagy netán lehetősége nyílik a feldolgozásra is, melynek révén a helyben előállított termék azonnal értékesíthető. A megyeszékhely egyik legimpozánsabb épületében, a Damjanich János Múzeumban tartott zárókonferenciát dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter is köszöntötte.


Az esemény rangját maguk a megjelent szakemberek adták. A népes közönség az Európai Unió legjelentősebb, vidékfejlesztésben érintett szervezeteinek vezető munkatársaival találkozhatott. Szó esett egyebek mellett a közös európai agrárpolitikáról, a Szolnoki Főiskolán folyó agrárgazdálkodási képzésről, de bemutatkozott a HVTK Határ Menti Vidékfejlesztő Kapcsolatok Egyesülete és betekinthettek az érdeklődők a vidékfejlesztő szociális munkások képzésének jászberényi tapasztalatiba is.


Az esemény rangját és hangulatát emelte az a rögtönzött “vásártér”, melyet a múzeum udvarán rendeztünk be meghívott termelők részvételével. A standokon a megye mezőgazdaságának szinte valamennyi terméke felbukkant: házi sajtoktól- a péksüteményekig, a méztől- a gyümölcsszörpig, a savanyúságtól- a friss gyümölcsig. A zárókonferencia a megyeszékhely legrangosabb eseményéhez is kapcsolódott. “Szolnok Napjának” hivatalos forgatókönyve így az egyesületünk és a Europe Direct által tető alá hozott konzultációt is a legnívósabb kapcsolódó események közé emelte.


(Képes beszámoló a galéria rovatban.)    

Home hirek project sajto galeria partnerek